منتديات إفادة المغربية

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
منتديات إفادة المغربية

مرحبا بكم منتديات إفادة المغربية .... جميعا قلب واحد من أجل غد أفضل ..!


    طريقة عمل فاهيتا بالارز الاصفر

    abou rayane
    abou rayane
    عضو ممتاز
    عضو ممتاز


    طريقة عمل فاهيتا بالارز الاصفر Empty طريقة عمل فاهيتا بالارز الاصفر

    مُساهمة من طرف abou rayane الأحد 22 نوفمبر 2015 - 23:12


    الارز الاصفر:
    3 كوب ارز بسمتى
    1بصله وسط
    1معلقه كبيره ممسوحه كركم
    رشه قرفه
    ربع معلقه بهارات كبسه
    ملح
    زيت

    الفاهيتا:
    نص كيلو لحم بتلو مقطعه شرائح متوسطه
    1معلقه كبيره ثوم بودر
    1معلقه كبيره بصل بودر
    1 معلقه قرفه
    1معلقه بهارات فاهيتا او بهارات لحم
    1معلقه ص فلفل اسود
    1معلقه ص ملح
    1معلقه ص كمون
    1معلقه ص كسبره ناشفه
    عصير 2 ليمون
    نص معلقه خل

    قمية فلفل شرائح
    قمية بصل شرائح
    طريقة تحضير فاهيتا بالارز الاصفر
    ١. هنتبل اللحم بكل المكونات اللى المذكوره فوق و نسيبها حوالى نص ساعه في التلاجه عبال ما الارز يجهز هنطلعها على طاسه سخنه جدا و ننزل قطعه قطعه عشان منفقدش حرارة الطاسه كلها مره واحده و ننزل عليها الصوص اللى فضل منها نقلبها كويس عشان نضمن ان كل قطعه اخدت نفس الحراره.

    ٢. اول ما نلاقى اللحم نزلت مايتها و شربتها واستوت خلاص هننزل شرائح الفلفل والبصل ونقلب تقلبتين بحيس بدوب البصل والفلفل يدبلوا مش يستوا كده الفاهيتا جاهزه.

    ٣. الارز بقى في حلة على النار هنحط الزيت وعليه البصل ونقلب وبعدين هنحط بهارات الكبسه و الكركم و القرفه والملح ونقلبنكون مجهزين مايه سخنه هناخد 4 اكواب مايه سخنه على التوابل ونسيبهم ياخدوا غلوه.

    ٤. ننزل الارز عليهم بالظبط 20 دقيقه والارز يكون تمام وجاهزفى طبق التقديم هنحط الارز و عليه الفاهيتا و جمبهم كاتشب بيدها طعم رائع وبالف هنا.

      الوقت/التاريخ الآن هو الخميس 28 مارس 2024 - 18:46