منتديات إفادة المغربية

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
منتديات إفادة المغربية

مرحبا بكم منتديات إفادة المغربية .... جميعا قلب واحد من أجل غد أفضل ..!


تورة سهلة جدااا و جميلة ايضا

avatar
omo rayane
نائبة المدير و المشرفة العامٌة على المنتديات النٌسائية
نائبة المدير و المشرفة العامٌة على المنتديات النٌسائية


 تورة سهلة جدااا و جميلة ايضا Empty تورة سهلة جدااا و جميلة ايضا

مُساهمة من طرف omo rayane الجمعة 7 فبراير 2014 - 17:10

 تورة سهلة جدااا و جميلة ايضا >jpg
كوب ونص دقيق منخول مع نص كوب كاكاو
ومعلقتين كبار بكينج بودر و3 ملاعق كبيرة نشا
4 بيضات كبيرة - 1 كوب سكر - 3/4 كوب زيت
نص كوب حليب - فانيلا - ربع ملعقة صغيرة ملح
وتنفع بنفس الطريقة بدل المضرب نعملها بالخلاااط بتاع العصير
اول شيء نسمي الله ونصلي على رسول الله عليه الصلاة والسلام
وننخل الدقيق والكاكاو والنشا والبكينج بودر وبعد النخل نقلب المكونات
بمضرب يدوي في اتجااه واااحد ده بيخلي الدقيق خفيف اووي
وبيدخله هواااا كتيييير جدااا وبيبقى هش لما يتخبز بفضل الله نسمي الله ونذكره ونحط في بولة البيض والملح والفانيلا
ونخفق بالمضرب في اتجاااه وااحد عشان يتقلب كله مع بعضه ويعمل رغاااوي ننزل بكوباية السكر على 3 مرااااات نقسمهم
ودي اول مرة نحط فيها السكر عالبيض ونخفق بالمضرب دقيقتين بسسسس ونحط تاني دفعة من السكر على بركة الله ونخفق دقيقتين برده وتالت مرة برده نحط اخر كمية من السكر ونخفق ونلاحظ ماشاء الله
ان البيض انتفخ ونفشش لان السكر بيتحط
على دفعااات ونخفق وعشان بنخفق في اتجاه وااحد
نحط الــ 3/4 كوباية زيت كلها عالبيض ونخفق 4 ثواني بس نعدهم في سرنا
وده السر بفضل الله اللي مش هيخلي البيض يهبط بعد مانحط الزيت او اي مادة دهنية ونبدأ ننحط الدقيق مع الكاكاو على 3 مرااحل بالتبااادل مع الحليب
ودي اول مرة نحط دقيق وشوية حليب
والسر في نفشان الكيك بعد فضل الله اننا مش نخفق كتيييير لما نضيف الدقيق
يعني يااادوب يتقلب بسسس ونخفق بالمضرب 3 لفات بسس يعني نعد 3 ثواني ونطفي المضرب
وحتى لو الدقيق لسسة مااتقلبش من اول مرة
نطفي المضرب لانه لسة هيتقلب ان شاء الله ونحط تااااني دفعة من الدقيق مع شوية حليب ونخفق بالمضرب برده 3 ثوااني يتقلبوا بسس
والخليط تلون بلون الشوكولاتة اللذيييييذ الحمد لله خلصت الكيكة المشكلتة
ودلوقتي نحط اخر دفعة من الدقيق مع اخر كمية من الحليب
ونخفق آخر مرة عشان يتقلب يعني نص دقيقة كده بسسس
ونحاول نجيب كل اللي عالجوانب من الدقيق اللي لسة مااتخفقش
ننزله بمعلقة ونخفق بالمضرب وكده الكيك كله اتخفق بفضل الله
وماعادش فيه اي ذرة دقيق وكل بقى مليااان شوكولاتة ونصب خليط الكيك في صينية مقااااس 26 مدهونة بالزيت او الزبدة
وندخلها فرن ساخن على حرارة 160 لــــ 170 درجة
وندخلها على الرف الاوسط ونقفل باب الفرن برفق ومش نفتح عليها
قبل 25 الى 30 دقيقة ان شاء الله
ثم نفتحها في الوسط ونحشوها باي حشو تفضلينه ام التزيين فانا زينتها بكريمة الزبدة

    الوقت/التاريخ الآن هو الثلاثاء 27 سبتمبر 2022 - 19:28